Γενικά Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΦΩΤΙΑ για την τραγωδία στην Αίγινα | «ΜΙΛΗΣΑΝ» τα δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι του ταχύπλοου

Ελλάδααιγινα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΦΩΤΙΑ για την τραγωδία στην Αίγινα | «ΜΙΛΗΣΑΝ» τα δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι του ταχύπλοου

Εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για οδήγηση ο 77χρονος δράστης

Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα εξακολουθούν να πλανώνονται και να μένουν ΑΚΟΜΑ…

Φως, αναμένεται να ρίξουν, εκτός των μαρτυριών, καθώς οι έρευνες των Αρχών, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσουν πλέον σε εξέταση του σκάφους Ντουέντε για δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να διαπιστωθεί τελικά ότι πράγματι οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Ερώτημα «φωτιά» διατυπώνει ωστόσο μέσω της «Εspresso», αφήνοντας καθαρά, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν και άλλοι στο ταχύπλοο του 77χρονου, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση συγγενών των θυμάτων, της οικογένειας Κατιφέ, που έχασε την πεντάχρονη και τον 44χρονο πατέρα της, καθώς και του 58χρονου Στέλιου Τρίμη, καπετάνιου της τουριστικής λάντζας.

«Πόσοι πραγματικά επέβαιναν στο ταχύπλοο; Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και μπορεί να διαπιστωθεί» λέει ο κ. Κούγιας, τονίζοντας ότι φως στα μυστικά του σκάφους «Ντουέντε» θα ρίξουν οι ειδικοί τεχνικοί σύμβουλοι, που θα αναλάβουν τις σχετικές έρευνες.

«Πόσοι ήταν πάνω στο σκάφος και ποιος πραγματικά οδηγούσε, είναι δύο μεγάλα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις» προσθέτει ο γνωστός ποινικολόγος, που σήμερα το πρωί θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ της οικογένειας των νεκρών.

Ο 77χρονος έχει και ΜΚΟ για παιδάκια παρακαλώ

Παίρνει «χοντρά» λεφτά και από τη Λατινική Αμερική για να φροντίζει μικρά παιδιά. Άγνωστη χρηματοδότρια με κότερο από το Αγκίστρι τον φυγάδευσε αμέσως από το μοιραίο σκάφος του μετά το δυστύχημα-έγκλημα.

Επίσης πάσχει από σύνδρομο άπνοιας. Υποφέρει και από αρτηριακή υπέρταση, ενώ έχει διαγνωστεί με καρδιακή, αλλά και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Χρειάζεται οπωσδήποτε 1 κοκτέιλ φαρμάκων και τρία λίτρα αέρα από φιάλη οξυγόνου κάθε μέρα για να επιβιώσει. Κινδυνεύει άμεσα κάθε στιγμή -με βάση τη δική του κατάθεση στις ανακριτικές αρχές- να υποστεί ανακοπή καρδιάς. Καταθέτει ε[ισης ότι έχει οιδήματα και φλεγμονές στα πόδια.

Μάλιστα στο σπίτι του στην Αίγινα έχει τοποθετήσει ειδική μπάρα αναπήρων, αλλά και εξωτερικό ασανσέρ, καθώς δεν είναι σε θέση να ανέβει ούτε τις σκάλες. Κι όμως, σ’ αυτό τον άνθρωπο το «παρεάκι» της Αίγινας ανανέωνε το δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, αλλά και την άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους.

Ναι, καλά διαβάσατε, το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας τον έκριναν υγιέστατο και ικανότατο να οδηγεί σε στεριά και θάλασσα, έναν άνθρωπο που κατά δήλωσή του έπρεπε να μπαινοβγαίνει συνεχώς στα νοσοκομεία και συντηρείται στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα. Σε αυτό τον άνθρωπο, τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, που οδηγούσε το σκάφος το οποίο παρέσυρε στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, το Λιμεναρχείο Αίγινας ανανέωσε το δίπλωμα έως το 2017!


Αφήστε ένα σχόλιο