Γενικά Πλανήτης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Νέα ΕΝΩΣΗ ετοιμάζεται στην Ευρώπη…

Πλανήτηςeurope

Εν όψει του δημοψηφίσματος που θα αναδείξει την παραμονή ή όχι της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, μια νέα συμμαχία φαίνεται ότι είναι στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Σουηδός ευρωβουλευτής, Πέτερ Λούντγκρεν, τόνισε πως η Δανία και η Σουηδία ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την ΕΕ και σε ένα ενδεχόμενο Brexit, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια «βόρεια εμπορική συμμαχία» με επικεφαλή το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και η Σουηδία έχει το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, σιγά σιγά αρχίζει να υποκύπτει στην λιτότητα, ενώ δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα δείχνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό παραμονής και εξόδου.

Ο Λούντγκρεν υπογράμμισε: «Νομίζω ότι η Σουηδία μπορεί να φύγει. Η Ολλανδία έχει απειλήσει επίσης με δημοψήφισμα αν συμβεί το Brexit, ενώ θα ακολουθήσουν Δανία και Τσεχία. Η Βρετανία ήταν πάντα εκεί για την Ευρώπη. Έκανε τεράστιες θυσίες για να μας σώσει από τη ναζιστική δικτατορία. Οι Βρετανοί έχουν μια πολύ ισχυρή αίσθηση της ελευθερίας και εκεί υπάρχει μπέρδεμα με τις Βρυξέλλες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που θα βγει από ένα Brexit.

Γελούσαν όταν το UKIP και οι Συντηρητικοί ευρωσκεπτικιστές άρχισαν να ζητούν δημοψήφισμα για τη Βρετανία. Τώρα σταμάτησαν να γελάνε. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί και τότε δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια ευκαιρία να κερδίσει το Brexit. Στoν κόσμο που ανήκουν η ΕΕ είναι η μόνη επιλογή».