Γενικά Ελλάδα

ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ! Τι συνδέει τον μικρό Μπεν με την 11η Σεπτεμβρίου

Ελλάδαμπεν διδυμι πυργοι

Ομάδα που νικάει δεν… αλλάζει, κι αυτό φαίνεται πως ισχύει ακόμη κι όταν αυτή η ομάδα έχει να κάνει με καθόλου ευχάριστα γεγονότα, όπως η διαλεύκανση εγκλημάτων.

Με τη βοήθεια ειδικών που εργάστηκαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο αλλά και στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν, προσπαθεί η βρετανική αστυνομία να ρίξει φως στην υποθεση του μικρού Μπεν, καθώς οι έρευνες στην Κω συνεχίζονται για τρίτη ημέρα.

Η ομάδα των ειδικών της σήμανσης κλήθηκαν από τους υπεύθυνους της έρευνας στο νησί των Δωδεκανήσων, προκειμένου να βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης το 1991 του Μπεν Νίνταμ. Στόχος τους να διαπιστώσουν αν τα κομμάτια από ύφασμα που βρέθηκαν την Τρίτη ανήκουν στα ρούχα που φορούσε πριν από 25 χρόνια ο Μπεν κι αφετέρου να βοηθήσουν στην έρευνα των οστών που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Τι θα δείξει το μπλουζάκι;
Το προηγούμενο 24ωρο οι αστυνομικοί βρήκαν κομμάτια υφάσματος ανοιχτού χρώματος, με το μεγαλύτερο να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών. Σημειώνεται ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ο Μπεν φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο χωράφι που υπέδειξε στους Βρετανούς αστυνομικούς ο μάρτυρας-κλειδί και φίλος του κ. Μπάρκα που χειριζόταν στον ίδιο χώρο, πριν από 25 χρόνια τον εκσκαφέα που εικάζεται ότι χτύπησε θανάσιμα το νήπιο.

Μπορεί τα ευρήματα να ήταν αρκετά όμως αυτό δεν σημαίνει κι απαραίτητα πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση καθώς από τη μία τα περισσότερα από τα οστά που στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο πιθανολογείται ότι δεν προέρχονται από άνθρωπο αλλά από ζώα ενώ από την άλλη το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε φαντάζει αδύνατο να ανήκει στο μπλουζάκι που φορούσε ο Μπεν λίγο πριν την εξαφάνισή του καθώς με το πέρασμα των χρόνων θα είχε υποστεί σημαντική αλλοίωση.

Την ίδια ώρα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η Κέρι, μητέρα του Μπεν, που από την πρώτη κιόλας ημέρα των ερευνών έγινε γνωστό πως οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές της έχουν πει να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο», γεγονός που δείχνει ότι εκτιμούν πως ίσως το χωράφι να κρύβει την απάντηση που κανείς δεν κατάφερε να δώσει από το 1991 μέχρι και σήμερα.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκεται στην Κω αποτελείται από 19 ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα συλλέξουν από το πρώτο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση της μεγαλύτερης εξαφάνισης που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστούν περίπου 10 με 12 ημέρες. Αν οι έρευνες αποδειχτούν άκαρπες τότε οι ανασκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.


Αφήστε ένα σχόλιο