Γενικά Παράξενα

Δοκίμασε τα πάντα αλλά η κοιλίτσα δεν έφευγε με τίποτα. Μέχρι που έκανε αυτό και έγινε… φέτες!

ΠαράξεναΓιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί που αγωνίζονται με το βάρος τους; Όπως εξηγεί ο Δρ. Mercola, ο λόγος που τόσοι πολλοί αγωνίζονται με το βάρος τους (εκτός από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων) είναι επειδή είναι σε συνεχή λειτουργία κατανάλωσης τροφών και σπάνια παραλείπουν κάποιο γεύμα.

Ως αποτέλεσμα το σώμα καίει σάκχαρα ως κύριο καύσιμο και δεν καίει το αποθηκευμένο λίπος. Η νηστεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνει «επανεκκίνηση» ο μεταβολισμός σας, έτσι ώστε το σώμα σας να αρχίσει να καίει ξανά λίπος ως κύριο καύσιμο, το οποίο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη συσσώρευση λίπους.

Μόλις η αντίσταση στην ινσουλίνη βελτιωθεί και αποκτήσετε κανονικό βάρος, μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε πιο συχνά, και μέχρι τότε θα έχετε αποκαταστήσει την ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος και αυτό είναι το κλειδί για τη βιώσιμη διαχείριση του βάρους.

Αυτός ο τρόπος διατροφής, δηλαδή να παραλείπουμε κάποιο γεύμα, ονομάζεται διακοπτόμενη νηστεία, και τα ευεργετικά της αποτελέσματα διαπιστώνονται σε πολλές έρευνες. Μερικά από οφέλη είναι:

Περιορίζονται οι φλεγμονές
Βελτιώνονται τα επίπεδα της γλυκόζης και των λιπιδίων
Μειώνεται η αρτηριακή πίεση
Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και η ευεξία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων της σημαντικής μείωσης του σωματικού βάρους σε παχύσαρκα άτομα
Μειώνονται τα επίπεδα της χοληστερόλης
Βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, καθώς και επιβραδύνει την εξέλιξη του
Αντιστέφε τον διαβήτη τύπου 2
Βελτιώνει την λειτουργία του παγκρέατος
Βελτιώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη
Καρδιαγγειακά οφέλη που συνδέονται με τη σωματική άσκηση
Προστασία κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων
Ρυθμίζει τα επικίνδυνα επίπεδα του λίπους στο ήπαρ
Από που όμως προέρχεται αυτός ο τρόπος διατροφής; Οι πρόγονοι μας, δεν είχαν απεριόριστη πρόσβαση σε φαγητό και έτρωγαν μόνο όταν το έβρισκαν, σε αντίθεση με εμάς σήμερα που έχουμε φαγητό ότι ώρα θελήσουμε (το οποίο φαγητό τις περισσότερες φορές είναι επεξεργασμένο). Έτσι έδιναν τον χρόνο στο σώμα να μπορεί να χωνέψει το φαγητό και να είναι έτοιμο για το επόμενο γεύμα.

dokimase-ta-panta-alla-h-koilitsa-den-efeyge-me-tipota 1

Έτσι λοιπόν, με την διακοπτόμενη νηστεία πετυχαίνουμε το εξής: