Γενικά Ελλάδα

«Εφυγε» ο Α. Μαστοράκης

Ελλάδαthrinos

Πάγωσε η ελληνική showbiz.
Γεννημένος το 1949, υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού 9, και παλαιότερα του περιοδικού
Nova και ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

Ως υπεύθυνος έκδοσης του ένθετου 9 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», συνέβαλε στο να εξοικειωθεί το κοινό με συγγραφείς της σύγχρονης επιστημονικής φαντασίας, καθώς στα περισσότερα τεύχη συμπεριλαμβανόντουσαν διηγήματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Ένας από τους πιο «πιστούς» φίλους των κόμικς και της επιστημονικής φαντασίας, ο Άγγελος Μαστοράκης, δυστυχώς έφυγε από τη ζωή.
«…Να γίνει επιτέλους κατανοητό πως η επιστημονική φαντασία είναι το μοναδικό λογοτεχνικό είδος που παρακολουθεί βήμα-βήμα την εξαίσια και ταυτόχρονα αγωνιώδη πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον, τη μεγαλειώδη και συνάμα τραγική περιπέτεια του Ανθρώπου», ανέφερε ο ίδιος, το 2001, στο τ.72, του «9».
Πέρα από την επιστημονική φαντασία, τα κόμικ, τον εναλλακτικό τύπο, τον κινηματογράφο, (ίδρυσε το Φεστιβάλ SFF-Rated) η μουσική ήταν μια ακόμα από τις αγάπες του. Ο ίδιος υπήρξε μάλιστα ο πρώτος ηχολήπτης της κεντρικής κονσόλας του ιστορικού συναυλιακού κλαμπ «Ρόδον».
Την Παρασκευή, 12/2, στις τρεις το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Σχιστού, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Άγγελο Μαστοράκη. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, όσοι και όσες το επιθυμούν, παρακαλούνται να διαθέσουν τα χρήματα σε δομές ή έμπρακτες δράσεις αλληλεγγύης…
press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο