Γενικά Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μπλόκα αγροτών: Τα τρακτέρ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ στην Αθήνα

Ελλάδα2462828

Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα γι’ όλα είναι οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζουν μεγαλειώδη «απόβαση» στην καρδιά της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή, για να διαμαρτυρηθούν για τονέο ασφαλιστικό. 

Κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αγρότες αποφάσισαν να προβούν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς σε εθνικές οδούς αλλά και παράδρομους, ενώ θα μπλοκάρουν και τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Παράλληλα από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα. Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν, ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση στην Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

*Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

*Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

*Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια

*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

*Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Με τρακτέρ θα «πλημμυρίσει» η Αθήνα

Η πρόταση για την κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Νίκαιας κι έτσι από την Παρασκευή (12/02) οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα κατέβουν από όλη την Ελλάδα με τρακτέρ και λεωφορεία στο Σύνταγμα, όπου θα κατασκηνώσουν για τουλάχιστον τρεις ημέρες.