Γενικά Ελλάδα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ – Ψαράδες έπιασαν στην Θεσσαλονίκη ένα ψάρι που δεν χώραγε στην φωτογραφία

Ελλάδαpsarema

Οι ψαράδες στη λίμνη Βόλβη δυσκολεύονταν να σηκώσουν τα δίχτυα από το βάρος τουψαριού που βλέπετε…

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες της λίμνης Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο συνάδελφοι τους, μάζεψαν από τα δίχτυα τους ένα ψάρι – γίγας, βάρους 65 κιλών.

ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net

Οι επαγγελματίας ψαράδες, Δημήτρης και Παντελής Κουτσάκης, καθώς μάζευαν τα δίχτυα τους, κατάλαβαν ότι η ψαριά τους ήταν ασυνήθιστα βαριά. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν από τα νερά το πελώριο ψάρι, το οποίο ανήκει στην ποικιλία ασημοκυπρίνος.

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε με επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη λίμνη Βόλβη, στην περιοχή Ξηρός Λάκκος, απέναντι από τις εκβολές του ρέματος της Απολλωνίας. Είχε βάρος 65 κιλά, ενώ το μήκος του ήταν 1,44.

«Είναι κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής» αναφέρει ψαράς από την περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν άλλος αλιέας έβγαλε από τα νερά της Βόλβης ένα ψάρι 50 κιλών, το οποίο ανήκει στην σπάνια ποικιλία silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.

ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net
ΦΩΤΟ από lagadas.net

Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν, μεταξύ άλλων, σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά. Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και νεροβούβαλα, ένα προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

Πηγή: lagadas.net
Αφήστε ένα σχόλιο