Γενικά Οικονομία

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…

Οικονομίαimf

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν πως το ΔΝΤ θα φύγει σε λίγο καιρό από το ελληνικό πρόγραμμα, η αλήθεια είναι πως το Ταμείο παραμένει σε χώρες για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάπως έτσι λοιπόν καταρρέει ο μύθος των πιο αισιόδοξων, οι οποίοι ήλπιζαν πως σύντομα θα απομακρυνθούμε από την αγχόνη του ΔΝΤ.

Πως μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι ότι το Ταμείο θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε υπό οικονομική εποπτεία, αφού το 1898 μπήκαμε σε πρόγραμμα της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής, η οποία στην ουσία αποτελούσε Οργανισμός σαν το ΔΝΤ. Η Επιτροπή άφησε για τα καλά το στίγμα της στην ελληνική οικονομία, αφού παρέμεινε στη χώρα μας για 80 χρόνια. Δηλαδή, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1898 και ολοκληρώθηκε το 1978.

Δεν ήταν τυχαία η επιβολή του ελέγχου τότε, αφού λίγα χρόνια νωρίτερα (1893), ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε κηρύξει την Ελλάδα σε πτώχευση. Επιπλέον, τέσσερα χρόνια αργότερα η Ελλάδα βγήκε λαβωμένη από τις διαρκείς εχθροπραξία με τους Τούρκους. Οι Γερμανοί τότε επέμεναν και επέβαλαν στη χώρα μας διεθνή έλεγχο, προκειμένου να εξασφαλισθεί ειρήνη.

 

voicenews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο