Γενικά Παράξενα

Μην πετάτε λεφτά: Αυτή είναι η φθηνότερη ημερομηνία για να πάτε διακοπές φέτος το καλοκαίρι!

ΠαράξεναΜπορεί να ακούγεται λιγάκι παρακινδυνευμένο το να καθορίσει την ημερομηνία του ταξιδιού σας ένα δημοσίευμα! Τι γίνεται όμως, όταν παίρνουν θέση οι ειδικοί στο ταξίδι και προτείνουν συγκεκριμένη ημερομηνία βασιζόμενοι σε πραγματικά στοιχεία;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FareCompare.com, η 23η Αυγούστου είναι η «μαγική ημερομηνία» για να πετάξετε, αν θέλετε να κλείσετε εισιτήρια με τα χαμηλότερα αεροπορικά ναύλα.

«Μπορείτε να κλείσετε τώρα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε στις 23 Αυγούστου για να επωφεληθείτε από τα οικονομικά εισιτήρια», όπως αναφέρει το site.

Μεταξύ άλλων οι experts συμβουλεύουν να κάνετε κράτηση τα μεσάνυχτα της Τρίτης – ή να περιμένετε, ίσως και την Κυριακή – και επιπλέον να προτιμάτε να κάνετε κράτηση περίπου δύο μήνες πριν από μια πτήση για τον καλύτερο μέσο όρο των αεροπορικών ναύλων. Εκτός από την περίοδο των Χριστουγέννων, που θα πρέπει να κλείσετε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν».

Ένας λόγος που βλέπετε διαφορετικούς αριθμούς είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες δε θέλουν να αποκαλύπτουν την εσωτερική έρευνα τιμολόγηση τους. «Τα δεδομένα κράτησης είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό», επισημαίνει ο Rick Seaney, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της FareCompare, μία από τις πολλές online πηγές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα αεροπορικά εισιτήρια στο μέλλον.

Ακόμα, απροσδόκητα γεγονότα, όπως η τρομοκρατία, τα κρούσματα νόσου, καθώς και μεγάλες οικονομικές ή πολιτικές αναταραχές (π.χ Brexit), επηρεάζουν τη ζήτηση και τις μεταβολές των τιμών.

Οι συμβουλές στρατηγικής αναζήτησης οικονομικού εισιτηρίου δεν πιάνουν πάντα τόπο και γι’αυτό η δική μας συμβουλή είναι να διατηρείτε τις επιφυλάξεις σας τσεκάροντας αν οι πληροφορίες που λαμβάνετε είναι αληθείς.