Γενικά Ελλάδα

Νέο ΣΟΚ για τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ι.Χ!Απανωτά χτυπήματα…

ΕλλάδαΟ γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, Δημήτρης Πάτσιος, προχώρησε σε δήλωση σοκ για χιλιάδες οδηγούς Ι.Χ.

Προτείνει την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης για αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 4 ή και παλιότερα στον πράσινο δακτύλιο, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Αυτό που γίνεται εκτιμούμε ότι αυτή είναι μια εντελώς λάθος προσέγγιση, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η ρύπανση στα αστικά κέντρα και η μειωμένη οδική ασφάλεια έχουν δραματικές συνέπειες στην κοινωνία.

Υφίσταται λύση, μέσω της παροχής κινήτρων και αντικινήτρων, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να οδηγηθούν στην αγορά ενός νεώτερου αυτοκινήτου, πχ. δεκαετίας αντί εικοσαετίας που καταφέρνουν να διατηρούν χάρη στους αναποτελεσματικούς ελέγχους των ΚΤΕΟ ή και ορισμένα φορολογικά παράδοξα.

Εκτός της αυστηρής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, θα πρέπει να ισχύσει επαρκής αστυνόμευση για την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης (για τα αυτοκίνητα Euro 4 ή παλαιότερα) και την είσοδο στο πράσινο δακτύλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμείς πάλι θα θυμίσουμε στους αναγνώστες μας τα κίνητρα που έδινε η υπουργεία Αλογοσκούφη στο κοινό για να αγοράσει πετρελαιοκίνητα, κάτι το οποίο δέκα χρόνια μετά ανατρέπεται. Αθάνατο ελληνικό κράτος που δε μπορείς να χαρτογραφήσεις σε βάθος ούτε δέκα ετών…


Αφήστε ένα σχόλιο