Γενικά Ελλάδα

Ο Τσίπρας ανέβασε τα πόδια πάνω στο τραπέζι κατά την προσφώνηση Ομπάμα!

Ελλάδα


Η στιγμή που περιμένει ο καθένας μας όταν βρίσκεται με φίλους και ψιλο-βαριέται: να ανεβάσει τα πόδια στο τραπέζι!

Με το που άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας την προσφώνηση «Kalispera» από τα χείλη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν σα να περίμενε το σύνθημα. Ξαφνικά ένιωσε πως βρίσκεται ανάμεσα σε πραγματικά «δικούς» του ανθρώπους. Σταμάτησε να πνίγει το χασμουρητό του, έβαλε το χέρι μέσασ στο παντελόνι, έκανε πίσω την καρέκλα, παραμέρισε τις ασημένιες αλατοπιπεριέρες και άπλωσε τα πόδια του πάνω στο τραπέζι ανακουφισμένος.

Ηδη από το μεσημέρι, με την στάση του σώματός του και τις εκφράσεις του προσώπου του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει σαφές ότι δεν θεωρεί τον Μπαράκ Ομπάμα επίσημο καλεσμένο. Εδειξε ότι περισσότερο τον βλέπει σαν ένα φιλαράκι που όχι μόνο θα του σβήσει το χρέος αλλά και που δεν θα απαιτήσει τυπικότητες.

Και πράγματι. Μόλις ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος είδε τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στο πιάτο του, δεν αντέδρασε σαν σπαστικός νεοφιλελές που υπερασπίζεται τους καλούς τρόπους, τις γραβάτες και όλα όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. Αντίθετα, χαμογέλασε με συμπάθεια, ολοκλήρωσε τον λόγο του βεβιασμένα και έσπευσε προς το βιβλίο των επισκεπτών για να γράψει τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις του.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Πηγή:

press-news.gr