Γενικά Παράξενα

Paleo Diet: Η διατροφή που θα σε κάνει να τα χάσεις (τα κιλά)

Παράξεναdiet

Paleo Diet. Έχε στο μυαλό σου αυτές τις λέξεις, γιατί μέσα στο 2016 θα τις… ακούσεις πολλές φορές. Για να μην, όμως, αναρωτιέσαι μα τι σόι διατροφή είναι αυτή, επίτρεψέ μας να σου την εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια:

Πρόκειται για μία διατροφή, της οποίας «πατέρας» είναι ο Dr. Loren Cordain, και η οποία βασίζεται στην κατανάλωση υγιεινών τροφών και συγκεκριμένα τροφών, που είχαν στο μενού τους οι κυνηγοί πρόγονοί μας κατά την παλαιολιθική εποχή – το χρονικό διάστημα από περίπου 2,6 εκατομμύρια χρόνια πριν μέχρι την έναρξη της αγροτικής επανάστασης, περίπου 10.000 χρόνια πριν.

Οι τροφές που πρέπει να βάλεις στο τραπέζι σου είναι:
φρέσκο κρέας (κατά προτίμηση από ζώο το οποίο έχει μεγαλώσει τρώγοντας γρασίδι ή ελευθέρας βοσκής μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, πουλερικά)
ψάρια
θαλασσινά
φρέσκα φρούτα
λαχανικά
σπόρους
ξηρούς καρπούς
υγιεινά έλαια (από ελιά, καρύδα, αβοκάντο, macadamia, καρύδια και λιναρόσπορο)

Οι τροφές που δεν είναι μέρος της Paleo Diet είναι:
γαλακτοκομικά προϊόντα
σπόρους δημητριακών
όσπρια
κρυσταλλική ζάχαρη
επεξεργασμένα φαγητά

Σύμφωνα με τη συγραφέα του βιβλίου «Cave woman don’t get fat», Dr Esther Blum, «τα όμορφα κορίτσια τρώνε κρέας. Τα σνακ από κρέας είναι το κλειδί για την αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης στο εγκέφαλο και ο δρόμος προς ένα σώμα λεπτό και υγιές». Ωστόσο, τονίζεται πως το κρέας θα πρέπει να είναι από ζώο που έχει μεγαλώσει τρώγοντας γρασίδι, γιατί αυτό το κρέας περιέχει Omega 3.

Η Blum γράφει πως «τα σώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με λιγότερους υδατάνθρακες απ’ ό,τι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε». Γι αυτό να αποφεύγεις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη (όπως για παράδειγμα είναι όλα τα είδη των δημητριακών – βλέπε σιτάρι, σίκαλη, βρώμη). Επίσης, θα πρέπει να πεις όχι σε προϊόντα που έχουν αλεύρι, ζάχαρη, ποτά και τροφές που είναι γενετικά τροποποιημένες.

«Θα πρέπει να πάμε ένα βήμα μακριά από τις βιομηχανικές τροφές, και αντί αυτού να πάμε πίσω στο δάσος», λέει η Blum.

Δηλωμένοι λάτρεις της Paleo Diet είναι η Jessica Biel, η Miley Cyrus, η Megan Fox και ο Matthew McConaughey.

 

tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Αφήστε ένα σχόλιο