Γενικά Παράξενα

Πας καλά ρε άνθρωπε; Ταρίχευσε την γάτα του και την έκανε…

Παράξενα2

Ο Μπάρτ Τζάνσεν είναι 36 χρονών, οικογενειάρχης, πατέρας δυο παιδιών. Κατάγεται από την Ολλανδία και για να ζήσει τοποθετεί ηλιακά πάνελ στις ταράτσες. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που κάνει το Μπάρτ διαφορετικό από τους άλλους πατεράδες είναι το ιδιαίτερο το χόμπι που προκαλεί στην καλύτερη ανατριχίλα.

Στον ελεύθερο λοιπόν του χρόνο ο Τζάνσεν ταριχεύει ζώα και τα μετατρέπει σε drone.

Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν ένα αυτοκίνητο πάτησε και σκότωσε τον αγαπημένο του γάτο Οrville.

Τότε ήταν που αποφάσισε ότι θα ήταν κρίμα να θάψει έτσι απλά το αγαπημένο του αιλουροειδές. Ετσι αποφάσισε να βαλσαμώσει τον τετράποδο φίλο του και να τον μετατρέψει με τη βοήθεια του του τεχνικού-μηχανικού Αrjen Beltman σε ιπτάμενο «ελικόπτερο», ένα εγχείρημα που καλύφθηκε δημοσιογραφικά από όλους, από την Mail on-line μέχρι το Forbes.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το αντισυμβατικό «Orvillecopter» προκάλεσε «παγκόσμια κατακραυγή». Η αντίδραση του κόσμου δεν πτόησε τον Τζάνσεν, οποίος παρουσίασε το έργο στο φεστιβάλ τέχνης Kunstrai στο Άμστερνταμ.

Από τότε ο αμφιλεγόμενος «καλλιτέχνης» έχει ταριχεύσει έναν στρουθοκάμηλο, έναν μικρό καρχαρία ακόμα και έναν αρουραίο που έπασχε από καρκίνο ενώ από τα χέρια δεν γλύτωσε και ένας ασβός.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr


Αφήστε ένα σχόλιο