Γενικά Ελλάδα

Πολιτική βόμβα από την Die Welt: Ποιος βγαίνει Πρωθυπουργός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση;

Ελλάδα


Ποιος θα βγει πρωθυπουργός σύμφωνα με τη Die Welt και τις δημοσκοπήσεις;

Άρθρο αφιερωμένο στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η Die Welt.

Η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει ένα “πορτρέτο” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαριθμώντας τα προσόντα του αλλά και τα εμπόδια που καλείται να υπερβεί.

Αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος, γράφει η «Die Welt «σε άρθρο της με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής».

Το εντυπωσιακό κατά την γερμανική εφημερίδα είναι ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές.

Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματος του και η καταγωγή του.

Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση.»


Αφήστε ένα σχόλιο