Γενικά Οικονομία

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Είδηση ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ…

Οικονομία2

Παρά τις διακηρύξεις Τσίπρα για υποτιθέμενο κούρεμα του χρέους μέχρι το τέλος του 2016, τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας αποκαλύπτουν τελείως διαφορετικά δεδομένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα με ισχύ μέχρι το 2018 θα ακολουθηθεί, καθώς οι «κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο τονίζουν ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα του περασμένου Μαΐου», με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις να μπορούν να προκύψουν μετά το πέρας του. Συγκεκριμένα, στην αντιπαράθεση ΔΝΤ-Γερμανίας όσον αφορά τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι «το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στον Σόιμπλε», το άρθρο λέει ότι «έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θέλουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους».

Οι απόψεις ΔΝΤ και Γερμανίας είναι φανερό ότι διίστανται, με την αυστριακή Die Presse να δηλώνει ότι «το ΔΝΤ δείχνει μια σχετική κατανόηση για το δίλημμα της Ελλάδας: παρά τις όποιες μεταρρυθμίσεις, το χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί όπως δείχνει η σχετική έκθεση. Αυτό καταδεικνύει ότι οι ελληνικές οικονομικές επιδόσεις δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τα ιδιαίτερα απαιτητικά μέτρα. Οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν είναι ρεαλιστικοί, σύμφωνα με το ΔΝΤ. (…) Για να επιτευχθεί και πάλι βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Η Γερμανία ωστόσο αντιστέκεται», αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV να συμπληρώνει ότι «η πρόσφατη τοποθέτηση του Ταμείου αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι οι γερμανικές θέσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Διότι το ΔΝΤ έχει τονίσει επανειλημμένως ότι θα συμμετέχει μόνον σε μια ‘βιώσιμη’ διάσωση της Ελλάδας. Όπως καταδεικνύει η έκθεση, αυτό προϋποθέτει κατά το ΔΝΤ μια εκτενή ελάφρυνση του χρέους, την οποία απορρίπτει μέχρι σήμερα αναφανδόν η γερμανική κυβέρνηση».

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία τοποθετείται η κυβέρνηση με σαθρά θεμέλια, πιθανότατα λογαριάζοντας «χωρίς τον ξενοδόχο» για να παραπλανήσει τον λαό, με τις δύο εξωτερικές δυνάμεις να διαφωνούν στο αν θα στραγγίξουν τους πόρους της Ελλάδας με σφοδρότητα μέχρι το 2018 ή θα αφήσουν και ένα μικρό ‘’διάλειμμα’’ μήπως καταφέρουμε να προσφέρουμε και τίποτα παραπάνω…


Αφήστε ένα σχόλιο