Γενικά Ελλάδα

Ρόδος: Γαμπρός και νύφη σε σκηνές αυστηρώς ακατάλληλες για ανηλίκους – Η φωτογραφία που προκαλεί σάλο [pic]

Ελλάδα


Η Ρόδος παραμένει αναστατωμένη από τα όσα έγιναν πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, με πρωταγωνιστές τη νύφη και το γαμπρό. Αρχικά, ο… γαμήλιος στοματικός έρωτας παρουσιάστηκε από ένα ζευγάρι Ολλανδών και στη συνέχεια οι Βρετανοί που παντρεύτηκαν πολιτικά στο νησί, στις 25 Σεπτεμβρίου, μέσω της TUI, αποφάσισαν να τους μιμηθούν, στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή. Οι φωτογραφίες του ζευγαριού ανέβηκαν στην προσωπική σελίδα της νύφης Carly Lunn στις 5 Οκτωβρίου, ο βρετανικός Τύπος «αλίευσε» την επίμαχη, την δημοσίευσε και επακολούθησε αναπαραγωγή του θέματος με ποικίλα σχόλια τόσο εκτός όσο και εντός του ελλαδικού χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πολιτικός γάμος τελέστηκε από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λίνδου Γιώργο Ελευθερίου στις 25 Σεπτεμβρίου, ο οποίος μετά την τελετή αποχώρησε. Το ζευγάρι όμως παρέμεινε προκειμένου να βγάλει τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ανάμεσα στις αναμνηστικές φωτογραφίες του ζευγαριού με τους συγγενείς και τους φίλους, είναι κι εκείνη που η νύφη φέρεται να κάνει στοματικό έρωτα στον γαμπρό στο πίσω μέρος του μοναστηριού, η δημοσιοποίηση της οποίας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επίμαχη φωτογραφία νύφης και γαμπρού

Ρόδος«Το είχαμε συμφωνήσει πριν παντρευτούμε ότι θα το κάναμε. Περάσαμε όμορφα και το διασκεδάσαμε», εξομολογήθηκε η 34χρονη νύφη, ωστόσο δεν έχει την ίδια άποψη και η τοπική κοινωνία.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Ελευθερίου, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Sun» και της «Mirror» επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διακοπεί η τέλεση πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο του ζήτησε να καθοριστεί ή να κατασκευαστεί άλλο σημείο στον γραφικό κόλπο της Λίνδου, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια έκτροπα που έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται μόδα, προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη και έθιμα όχι μόνο του νησιού αλλά και της χώρας.

Ρόδος: Αντιδράσεις μετά τη φωτογραφία

Ο Γιώργος Ελευθερίου, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το περιστατικό και έκανε λόγο για προσβολή του ιερού χώρου της εκκλησίας, από τους απερίσκεπτους Βρετανούς, που φαίνεται να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του ατοπήματός τους. «Η διάρκεια των πολιτικών γάμων είναι περίπου 40 λεπτά. Η τελετή διαρκεί 10 λεπτά και στη συνέχεια το ζευγάρι και οι καλεσμένοι έχουν στη διάθεσή τους άλλη μισή ώρα για να βγάλουν φωτογραφίες. Ετσι κι έγινε με το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Αφού τέλεσα τον γάμο, αποχώρησα από το εκκλησάκι και το ζευγάρι με τους καλεσμένους έμεινε πίσω για τις καθιερωμένες φωτογραφίες μέσα στις οποίες είναι κι αυτή στο πίσω μέρος του μοναστηριού με φόντο την Ακρόπολη και με την νύφη να φαίνεται να επιδίδεται σε στοματικό έρωτα με τον γαμπρό. Αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι φωτογραφίες είναι ερασιτεχνικές.

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στον προσωπικό λογαριασμό της νύφης στο facebook, από όπου πήρε την επίμαχη φωτογραφία η “Sun” με αποτέλεσμα να διασυρθεί το μοναστήρι, η Λίνδος, το νησί μας αλλά και η χώρα μας. Εχουμε όλοι σοκαριστεί, δεν έχουν καμία σχέση αυτά με τα έθιμά μας, την κουλτούρα μας. Αυτά αποτελούν προσβολή στη θρησκεία μας, γι΄αυτό και εγώ θα ζητήσω να σταματήσει η τέλεση πολιτικών γάμων στο προαύλιο του μοναστηριού. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα, υπάρχουν και κάποια όρια. Αυτό είναι κατάντια», δήλωσε ο κ. Γ. Ελευθερίου.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ήδη πολλοί πολιτικοί γάμοι προγραμματισμένοι για το 2018, τους οποίους όμως ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας δεν θέλει να τελέσει στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Ο ίδιος προτείνει την κατασκευή χώρου, παραπλεύρως του Αγ. Παύλου ή σε κάποιο άλλο κοντινό σημείο όπου θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι. Την διακοπή των πολιτικών γάμων, μετά και τα τελευταία έκτροπα, έχει ζητήσει και ο ιερέας της Λίνδου πατέρας Σπυρίδωνας, ο οποίος δηλώνει σοκαρισμένος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αδυνατώντας να πιστέψει ότι βεβηλώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο ο εκκλησιαστικός περίγυρος, πίσω μάλιστα από το Ιερό του μοναστηριού.

πηγή:

newsit.gr