Γενικά Ελλάδα

Σκάνδαλο με παπά Γεώργιο Πασσιά: Σε καυτό βίντεο με 47χρονη βαφτιστήρα του αλλά και…

Ελλάδα






Τι δείχνει το βίντεο με τον παπά Γεώργιο Πασσιά και την 47χρονη βαφτιστήρα του;

Ο παπάς Γεώργιος Πασσιάς, ιερέας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την κυκλοφορία βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ίδιος και η 45 βαφτιστήρα του.

Ο 67χρονος παπάς, που είναι ήδη παντρεμένος φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα κάλλη της 45χρονης διευθύντριας του σχολείου της ενορίας Έθελ Μπουζάλα, με την οποία φαίνεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

Σύμφωνα με την New York Post, ο παπάς ήταν κάποτε καγκελάριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ και προϊστάμενος των ιερέων του συγκεκριμένου δόγματος.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την ανάληψη της ηγεσίας της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από τον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο τον Σεπτέμβριο, όταν το ζευγάρι του είχε εξομολογηθεί την αλήθεια.

Έτσι, ο αρχιερέας είχε αποπέμψει τον πατήρ Γεώργιο από τις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο δεύτερος αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη θέση του, όταν τα βίντεο εστάλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα New York Post.

Η αντίδραση της αρχιεπισκοπής

Ανακοίνωση για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον ιερατικό προϊστάμενο του Αγίου Σπυρίδωνα Ουάσιγκτον Χάιτς, π. Γεώργιο Πασσιά και την Διευθύντρια του σχολείου της Ενορίας, Έθελ Μπουζάλας, εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Μέσω της ανακοίνωσης, η Αρχιεπισκοπή αναγνωρίζει το «θλιβερό γεγονός», τονίζει όμως ότι έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε εκκλησιαστικό επίπεδο, αρχικά με την απαλλαγή του ιερέα από τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «αναμάρτητος σε αυτήν την Γη ήταν μόνο ο Χριστός», καλώντας το ποίμνιο της Εκκλησίας της Αμερικής να προσευχηθεί για τα δυο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

Ωστόσο, κατηγορείται και για οικονομικές ατασθαλίες στα ταμεία της Εκκλησίας.

newsone