Γενικά Ελλάδα

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: «ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ…»! Ξέσπασαν σε κλάματα οι εργαζόμενοι

ΕλλάδαΜέχρι χθες δεν είχε διευκρινιστεί ο αριθμός των εργαζομένων που τελικά θα…

απορροφούνταν από το νέο σχήμα, σήμερα η ίδια πηγή που μίλησε στο mononews.gr επιβεβαίωσε ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη θέση του.

Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, που κατάφερε να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας μέσα σε ένα πραγματικά δύσκολο deal.

Ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος, που εδώ και πολλές εβδομάδες, ζουν τη δική τους αγωνία. Πηγή του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, δήλωσε στο mononews.gr, πως όχι μόνο δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά αντίθετα θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι
Στην νέα εταιρία όπως εκτιμάται, θα περάσουν οι περισσότεροι εκ των περίπου 15.000 εργαζόμενων της εταιρίας χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές ο ακριβής αριθμός. Επιπρόσθετα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνουν μειώσεις μισθών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται ως πιθανό σενάριο.

Το σχέδιο
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει τη διάσωση της Μαρινόπουλος, μέσω τηςδιαδικασίας του άρθρου 106 του πτωχευτικού νόμου. Οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος, οι πιστώτριες τράπεζες και ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής «Σκλαβενίτης» συμφωνούν να εμφανίσουν στο δικαστήριο το εξής σχέδιο:

 

1. Τα 475 εκατ. ευρώ (350 εκατ. δανεισμός και 125 εκατ. που θα βάλει η Σκλαβενίτης) θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα εταιρεία σαν κεφάλαιο κίνησης για την εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές, που μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα εταιρική οντότητα, μαζί με το δίκτυο καταστημάτων. Στην νέα εταιρία θα περάσουν όλο το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Μαρινόπουλος. Για τους προμηθευτές το κούρεμα το κούρεμα θα είναι περίπου της τάξης του 50%.

2. Το σύνολο, σχεδόν, της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ ( σ.σ χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 ), η οποία βέβαια θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.

3. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες συμφώνησαν απόλυτα να δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα είναι δεκαετές ballon (το μεγαλύτερο μέρος θα εξοφληθεί στη λήξη), με επιτόκιο μόλις 1,5%, καθώς οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας…


Αφήστε ένα σχόλιο