Γενικά Παράξενα

ΤΡΟΜΕΡΑ ευρήματα στο Μετρό Πειραιά

Παράξενα20

Πόλος έλξης για δημότες, επισκέπτες της πόλης και τουρίστες, είναι η έκθεση «Στην Επιφάνεια», που φιλοξενείται στο νέο εκθεσιακό χώρο του Πειραιά, «Ξυλαποθήκη» και περιλαμβάνει σπάνια ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, στο κατασκευαστικό έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.

Περιέχει επίσης, φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα, σε διαφορετικά σημεία του έργου,υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις.

Την ενδιαφέρουσα έκθεση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με την «Αττικό Μετρό Α.Ε» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ενισχύει και ενδυναμώνει το πολιτιστικό προφίλ της πόλης. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.

Ημέρες και ώρες επισκέψεων της έκθεσης είναι εξής: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή 9:00 – 17:00, Πέμπτη και Παρασκευή 12:00 – 20:00.