Γενικά Οικονομία

Βόμβα για όσους «σήκωσαν» τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες

Οικονομίαkatatheseis

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κατέστησε σαφές πως κατατέθηκε νομοσχέδιο το οποίο έχει ελκυστικά κίνητρα για εκείνους που θα δηλώσουν τα αδήλωτα κεφάλαια τους που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.
Όπως φαίνεται είναι η τελευταία ευκαιρία το εν λόγω νομοσχέδιο για εκείνους που έχουν χρήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ο υπουργός πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύνταξης του Περιουσιολογίου, στο οποίο πρέπει να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία να τα δηλώσουν πριν», ενώ  οι ποινές που θα επιβληθούν σε όσους δεν δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι πολύ σοβαρές.
Στη συνέχεια, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν τα αδήλωτα κεφάλαια θα υπεισέρχονται σε αυτοτελή λογαριασμό ή αν θα προστεθούν στα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων των ετών όπου και ανήκουν.
Το ακόλουθα είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομικών:
1)Να δηλωθούν τα χρήματα από το εξωτερικό και το εσωτερικό και να υπάρξει φορολόγηση 15%. Θα δηλωθούν χρήματα που δεν είναι φορολογημένα και υπάρχουν σε σεντούκια και θυρίδες.

2)Όσοι έχουν χρήματα που δεν φορολογήθηκαν και έχουν φύγει σε τράπεζες του εξωτερικού θα πληρώσουν 20% εφόσον θέλουν να τα κρατήσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες ήδη έχουν δώσει στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών σε βάθος 15ετίας.

 

voicenews.gr