Γενικά Οικονομία

ΒΟΜΒΑ: Κολοσσός από το εξωτερικό αγοράζει τον Μαρινόπουλο

Οικονομία11

Έντονες είναι οι φημολογίες τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον της Μαρινόπουλος Α.Ε. που αν δεν διασωθεί θα προκαλέσει ένα απίστευτο οικονομικό «τσουνάμι» στην αγορά.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ένας βρετανικός κολοσσός, η εταιρεία Tesco, έχει δείξει ενδιαφέρον για την Μαρινόπουλος Α.Ε. και ήδη γίνονται συζητήσει, ενώ παράλληλα γίνονται διαβουλεύσεις με τον Σκλαβενίτη.

H Tesco αποτελεί την νούμερο ένα αλυσίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στα κέρδη ενώ διαθέτει καταστήματα σε πάνω από 12 χώρες σε Ευρώπη και Ασία.


Την ίδια ώρα, η Μαρινόπουλος σε νέα ανακοίνωσή της σημειώνει με νόημα πως συνεχίζονται οι συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία επιτρέπει την ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης.

Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επισημαίνει ότι πραγματοποιεί κάθε δυνατή προσπάθεια και παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη μίας θετικής λύσης, το συντομότερο δυνατόν. «Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τη διευθέτηση των οφειλών προς τους προμηθευτές», τονίζει.

Σημειώνεται, ότι τα καταστήματα «Μαρινόπουλος» συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία ευχαριστεί τους εργαζομένους και τους προμηθευτές για τη στήριξή τους.

Πηγή: Fimes.gr