Γενικά Ελλάδα

Σεισμός τώρα LIVE: Δείτε πού έγινε σεισμός πριν από λίγο!

Ελλάδα


Δείτε τι καταγράφουν LIVE οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα – Τεράστια ανησυχία στους σεισμολόγους για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο – Πριν από λίγες ώρες έγινε σεισμός 2,6 Βορειοανατολικά της Χίου, αλλά και σεισμός 4,1 Νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης 

Ο πρόσφατος, μεγάλος σεισμός που έγινε στις15 Ιουλίου, νότια της Ιεραπετρας στην Κρήτη ήταν της τάξης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και ανησύχησε ιδιαιτέρως τους κατοίκους της περιοχής, ενώ δημιουργεί έντονους προβληματισμούς στην επιστημονική κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ 

Με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα, ψυχραιμια συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, ακόμα και 7 Ρίχτερ, που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει είναι σε κάποια σημαντική θέση.

seismostora

Ειδικότερα, ο Γιώργος Δρακάτος σημείωσε: «Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα άρα ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, χρειάζεται ψυχραιμία και να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις. Δε χρειάζεται να ακούει διάφορα πράγματα που διατυπώνονται από τον καθέναν. Υπάρχουν επίσημες αρχές και δεν εννοώ μόνο το Αστεροσκοπείο, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, κρατικοί φορείς, Περιφέρειες κλπ. Σε κάθε επιστημονική κοινότητα, ο καθένας από εμάς δικαιούται να έχει μια επιστημονική άποψη. Εγώ μιλάω μόνο για τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι διαφορετικό πράγμα σαν επιστήμονας να διατυπώσω την άποψή μου την προσωπική και διαφορετικό να υπάρχει μια επίσημη άποψη ενός οργανισμού. Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να ακούει επίσημες ανακοινώσεις και όχι τι λέει ο κάθε “Δρακάτος”, γιατί μπορεί να είναι και δύο διαφορετικά πράγματα. Στην επίσημη ανακοίνωση υπάρχει μια συνεκτίμηση όλων των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Μπορεί κάποιος από εμάς να έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιστημονικά να είναι απόλυτα σεβαστή, όμως δεν είναι επίσημη άποψη».