Γενικά Ελλάδα

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι τιμές στα εισιτήρια ΜΜΜ- ΔΕΙΤΕ πόσα θα δίνουμε!

Ελλάδαmmm

Τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ανακοίνωσε το Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, που περιλαμβάνει αυξήσεις λόγω της επιβληθείσας αύξησης του ΦΠΑ από το καλοκαίρι.

Η τιμή του βασικού εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 1,40 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου σε 0,60 ευρώ. Η τιμή του βασικού εισιτηρίου τροποποιείται από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ με παράλληλη όμως αύξηση του χρόνου ισχύος του στα 90 λ.

Η τιμή του βασικού μειωμένου εισιτηρίου παραμένει 0,60 ευρώ, ενώ ο χρόνος ισχύος του αυξάνεται επίσης από 70 σε 90 λεπτά.

Όπως σημειώνει ο ΟΑΣΑ, οι αυξήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στο σύνολο της αύξησης του χρόνου των διαδρομών, που θα ήταν 1,54 ευρώ και 0,77 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, οι άνεργοι συμπολίτες μετακινούνται από το καλοκαίρι του 2015 δωρεάν.

Οι κάρτες

Οι τιμές της βασικής μηνιαίας / τριμηνιαίας κάρτας και των αντίστοιχων μειωμένων, που αφορούν περίπου το  98,32 % των καρτών, παραμένουν αμετάβλητες στα 30 και 15 ευρώ οι μηνιαίες και στα 85 και 43 οι τριμηνιαίες.

Αεροδρόμιο

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια, που αντιπροσωπεύουν το 1,68% και το 2,82% αντίστοιχα, διαμορφώνονται σε 49 ευρώ η μηνιαία κάρτα (όλα τα μέσα) και σε 10 ευρώ/5 ευρώ το απλό εισιτήριο του μετρό και σε 6/3 ευρώ τα εισιτήρια των λεωφορείων του Αεροδρομίου.

Ετήσιες κάρτες

Οι ετήσιες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 330 και σε 165 ευρώ οι μειωμένες, αντίστοιχα, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 490 / 245 ευρώ.

Εξαμηνιαίες κάρτες

Οι εξαμηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα διαμορφώνονται στα 170 / 85 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες του αεροδρομίου σε 250 / 125 ευρώ αντίστοιχα.

Σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων ετησίων ή εξαμηνιαίων καρτών προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς,  ακολουθείται  συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική.

Τουριστικά/ ημερήσια/ εισιτήριο πέντε ημερών

Τα ειδικά αυτά εισιτήρια απευθύνονται κυρίως σε περιπτωσιακούς χρήστες και διαμορφώνονται ως εξής: Το τουριστικό τριών ημερών 22 ευρώ, το ημερήσιο σε 4,5 ευρώ και το εβδομαδιαίο (πέντε ημερών) μειώνεται η τιμή του στα 9 ευρώ.

Τέλος τα εισιτήρια μεταξύ των σταθμών Παλλήνη – Κάντζα – Κορωπί – Αεροδρόμιο του μετρό που εξυπηρετούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών, παραμένουν αμετάβλητα (6 / 3 ευρώ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η νέα τιμολογιακή πολιτική του σχεδιάστηκε στοχευμένα, διατηρώντας σταθερές είτε μειώνοντας τις τιμές που αφορούν στα βασικά προϊόντα κομίστρου, ώστε να εξυπηρετούνται  οι πολίτες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σημειώνει δε ότι στις ειδικές κατηγορίες πολιτών, που ορίζονται με κοινωνικά κριτήρια, οι τιμές ουσιαστικά μειώνονται.

efsyn.gr


Αφήστε ένα σχόλιο