Γενικά Πλανήτης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έκαναν επίσημες αργίες ΌΛΕΣ τις Παρασκευές- ΔΕΙΤΕ το λόγο!

ΠλανήτηςΓια τους επόμενους δύο μήνες όλες οι Παρασκευές ορίστηκαν ως επίσημες αργίες στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου Νίκολα Μαδούρο.

Η απόφαση ήρθε σε μία προσπάθειά για εξοικονόμηση ρεύματος εν μέσω ενεργειακής κρίσης!

«Θα έχουμε μεγάλα Σαββατοκύριακα», δήλωσε ο κ. Μαδούρο το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια πολύωρης εμφάνισής του στη δημόσια τηλεόραση, σε μία φαντασμαγορική εκπομπή που περιελάμβανε μουσική, χορό και γιγαντιαίες εικόνες του προκατόχου του, Ούγκο Τσάβες.

Η Βενεζουέλα παράγει το 60% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται σε υδροηλεκτρικές μονάδες, όμως η ξηρασία των τελευταίων μηνών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή. Οι διακοπές ρεύματος είναι σχετικά συχνό φαινόμενο.

Επικριτές του κ. Μαδούρο υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει επενδύσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των ηλεκτροπαραγωγικών υποδομών, με συνέπεια να υπάρχουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία, πέραν της ξηρασίας.

Η αντιπολίτευση καταδίκασε την απόφαση Μαδούρο για εργάσιμη εβδομάδα μόλις τεσσάρων ημερών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες κινήσεις τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Παράλληλα, οι χαμηλές τιμές πετρελαίου έχουν προκαλέσει μεγάλα δημοσιονομικά κενά ενώ ο πληθωρισμός «καλπάζει», με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προβλέπει «εκτόξευση» των τιμών κατά 720% το 2016.

Η απόφαση για τριήμερα Σαββατοκύριακα έρχεται στον απόηχο σειράς μέτρων που έχει λάβει ο κ. Μαδούρο ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος. Ήδη έχουν μειωθεί οι ώρες εργασίας των καταστημάτων, ενώ οι φετινές διακοπές του Πάσχα επεκτάθηκαν σε μία εβδομάδα.

kontranews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο