Γενικά Πλανήτης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Πούτιν δεν θα πάει στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο λόγω…

Πλανήτης3

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στις 4 Δεκεμβρίου. Για την απουσία του αυτή ο Πούτιν επικαλείται φόρτο εργασίας και την προετοιμασία του για έναν σημαντικό λόγο τον οποίο θα εκφωνήσει.

Της ρωσικής αντιπροσωπείας στην κηδεία θα ηγηθεί ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, στενός πολιτικός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Την 26η Νοεμβρίου του 2016, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου και του Υπουργικού Συμβουλίου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του εκ μέρους των Ρώσων πολιτών και του ιδίου μετά τον θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους περιέγραψε τον εκλιπόντα ηγέτη ως μια «σημαντική πολιτική φυσιογνωμία, έναν πατριώτη» και εξήρε τη συμβολή του στη φιλία και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Κούβας και της Ρωσίας.

«Ο Ραούλ Κάστρο ευχαρίστησε τον Ρώσο ηγέτη για τα λόγια συμπαράστασης και επιβεβαίωσε την πορεία προς μια ολοκληρωμένη συνεργασία με τη Ρωσία» προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Αφήστε ένα σχόλιο