Γενικά Παράξενα

Δε Θα Ξανά Σουρώσετε τα Ζυμαρικά Σας, Μόλις Διαβάσετε το Λόγο

Παράξεναsouroma

Τα ζυμαρικά είναι μια κλασική και αγαπημένη συνταγή. Είτε είναι σπαγγέτι, πέννες ή ραβιόλια, λίγα νοικοκυριά αντέχουν περισσότερο από μια βδομάδα χωρίς ένα γεύμα με μακαρόνια.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Ζυμαρικών, πάνω από 13 εκατομμύρια τόνοι ζυμαρικών παράγονται ετησίως διεθνώς. Όπως σωστά θα μαντέψατε, η Ιταλία κατέχει την υψηλότερη παραγωγή και κατανάλωση ζυμαρικών ανά άτομο, αλλά οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες σε παραγωγή στους 2 εκατομμύρια τόνους και φτάνοντας στους 2,7 εκατομμύρια τόνους κατανάλωσης. Αυτό αντιστοιχεί στα 63 γεύματα με ζυμαρικά το έτος ανά άτομο.

Με τόσα ζυμαρικά να καταναλώνονται, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, έτσι δεν είναι; Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν την σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια και δε μπορούσατε να πετύχετε στο σπίτι. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να πειστείτε!

Ο ΣΩΣΤΟΣ και ο ΛΑΘΟΣ τρόπος να φτιάξετε ζυμαρικά:

Ο σωστός τρόπος:

den 8a ksana sourosete ta zymarika 1

Βήμα 1: Πάρτε τα ζυμαρικά σας από την κατσαρόλα με μια κουτάλα στραγγίσματος.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 2

Βήμα 2: Προσθέστε τα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα που ήδη έχει μαγειρευτεί και ανακατέψτε. Αφήστε για ένα λεπτό, ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 3

Βήμα 3: Πάρτε λίγη ποσότητα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε το στα ζυμαρικά.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 4


Βήμα 4: Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε είτε βούτυρο είτε ελαιόλαδο, ανάλογα με την προτίμησή σας.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 5

Βήμα 5: Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο τυρί. Οι Ιταλοί αποκαλούν αυτό το βήμα «mantecare» ή ανακάτεμα/χτύπημα.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 6

Βήμα 6: Τέλος, αν σκοπεύετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά, αφήστε το για το τέλος. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά αντί να τα πασπαλήσετε από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε και άλλο τριμμένο τυρί από πάνω, αν επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά!

den 8a ksana sourosete ta zymarika 7

Οι λάθος τρόποι:

ΜΗ σουρώνετε τα ζυμαρικά σας σε σουρωτήρι. Θέλετε να κρατήσετε το αμυλώδες νερό για αργότερα, που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια πιο νόστιμη σάλτσα!

den 8a ksana sourosete ta zymarika 8

ΜΗ ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφαιρεί το άμυλο, και δίνει τη σωστή υφή και γεύση στα ζυμαρικά.

den 8a ksana sourosete ta zymarika 9

ΜΗ βάζετε σάλτσα στα λασπωμένα, χλιαρά ζυμαρικά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ή ακόμη και από πριν!

den 8a ksana sourosete ta zymarika 10

Παρακολουθήστε και στο βίντεο που ακολουθεί τις σωστές τεχνικές μαγειρέματος των ζυμαρικών και μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με τους φίλους σας! Δοκιμάστε το την επόμενη φορά, και δε θα το μετανιώσετε!