Γενικά Ελλάδα

Συγκλονιστική αποκάλυψη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Τι συνέβη μισό αιώνα μετά;

Ελλάδα


Η ιστορία μιας σφοδρής πολιτικής κόντρας, που διήρκεσε… σχεδόν πενήντα χρόνια. Ένα φιλί στο μέτωπο ήταν το πρώτο βήμα της “ειρήνης”, η οποία επικυρώθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

Το ρεπορτάζ μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: “Η ιστορία που θα σας περιγράψω έχει να κάνει με μια βεντέτα, πολιτική βεντέτα, η οποία έληξε στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Βασικός αντίπαλος επί πενήντα χρόνια στα Χανιά του εκλιπόντος ήταν ο Παύλος Πολυχρονίδης, ο οποίος εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Χανίων για 45 χρόνια, ξεκινώντας από το Κόμμα Φιλελευθέρων και κατόπιν στο ΠΑΣΟΚ…


Ο Μητσοτάκης έφερε βαρέως τη διένεξη αυτή με τον Πολυχρονίδη. Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο πρώην πρωθυπουργός κατάλαβε ότι ο πολιτικός του βίος όδευε προς το τέλος του και έκλεινε ο βιολογικός του κύκλος, κάλεσε στο σπίτι του στη Γλυφάδα τον Γιάννη Σαβαλάνο.

Παρότι ο κ. Σαβαλάνος είχε επιφυλάξεις, πήγε στη συνάντηση, Ο Μητσοτάκης, που ήταν ήδη εξασθενημένος, σηκώθηκε από την καρέκλα του, τον φίλησε στην κορυφή του κεφαλιού του και του είπε: “Γιάννη, να τελειώνουμε τις παλιές διαφορές και να βάλουμε ένα τέλος στη διένεξη. Σε ευχαριστώ που ήρθες”.

Κατά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, όταν τα εγγόνια του σήκωσαν το φέρετρο, ο Κώστας Μπακογιάννης είδε μπροστά του αίφνης τον Γιάννη Σαβαλάνο και προς έκπληξη όλων επανέλαβε σχεδόν δέκα φορές το “ευχαριστώ, ευχαριστώ που ήρθατε“. Εκεί στη Μητρόπολη Αθηνών έληξε η βεντέτα που διήρκεσε σχεδόν μισό αιώνα μεταξύ Μητσοτάκη και Πολυχρονίδη”.


Αφήστε ένα σχόλιο