Γενικά Οικονομία

Τα… μυστικά της υπόθεσης Μαρινόπουλου

Οικονομία20

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλαίας». Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει κανάλια επειδή χρωστούν και καλεί έναν – έναν τους εκδότες στη Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνειά τους, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα όσο συμβαίνουν στα Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την ώρα που ο Μαρινόπουλος χρωστά 1,5 δις ευρώ σε προμηθευτές και τράπεζες, όπως και στο ελληνικό δημόσιο και το ΙΚΑ, χωρίς να δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις, όπως αναφέρουν οικονομικές κύκλοι – καλά γνωρίζοντες -, την ίδια ώρα χαρίζει εκατόν τρία εκατομμύρια ευρώ σε συνεργαζόμενο προμηθευτή του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η Μαρινόπουλος ΑΕ υπέγραψε συμφωνία διαγραφής απαίτησής της προς τα Σουπερ Μάρκετ Αφοι Καρυπίδη ΑΕΕΕ – τέως Αρβανιτίδη ΑΕΕΕ, ύψος 103 εκατομμυρίων ευρώ και την ταυτόχρονη αναγνώριση της οφειλής τους προς τους ίδιους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Μαρινόπουλος ΑΕ ζήτησε να μπει στον πτωχευτικό κώδικα ενώ αποκρύπτει το δώρο των 103 εκατομμυρίων, αναφέροντας μόνο ότι «τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της».

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί της καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζονται από την εταιρεία με σκιώδη τρόπο, ενώ το μόνο που ζητούν είναι τα νόμιμα δικαιώματά τους και φυσικά ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι.

Οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι κινήσεις του Μαρινόπουλου εκμεταλλεύονται τη γενική παραδοχή ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα, ενώ αν καταρρεύσει θα συμπαρασύρει εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις ανεργίας, ωστόσο επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά νομικά κενά και απορούν με την ασυλία την οποία απολαμβάνει η συγκεκριμένη εταιρεία.


Αφήστε ένα σχόλιο