Γενικά Ελλάδα

Βενζίνη: Δείτε το χάρτη με τα φθηνά πρατήρια στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα

ΕλλάδαΣύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (3 Ιανουαρίου) τα σημεία με τις φθηνότερες τιμές καυσίμων στην Αττική.

Με αυξήσεις μπήκε το νέο έτος στην άμεση και έμμεση φορολογία καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του φορολογικού νόμου, με τις τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη να σημειώνουν σημαντική άνοδο σε όλη την χώρα, αγγίζοντας τα 1,80 ευρώ το λίτρο σε ορισμένες περιοχές, όπως στα Δωδεκάνησα και στο νομό Εύβοιας.

Σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων που ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 3 λεπτά το λίτρο (από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο) στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο (από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο) στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο (από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο) στο υγραέριο κίνησης.

Στην περιοχή της Αττικής για παράδειγμα, στο πιο φθηνό πρατήριο μπορεί κάποιος να βρει βενζίνη στην τιμή του 1,418 ευρώ το λίτρο ενώ από περιοχή σε περιοχή, οι τιμές ποικίλουν και σε κάποια πρατήρια ξεπερνούν το 1,70 ευρώ το λίτρο.

Στον ακόλουθο πίνακα μπορείτε να δείτε τις φθηνότερες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, έτσι όπως τα δημοσίευσε στις 3 Ιανουαρίου.