Γενικά Παράξενα

Πώς τo προφίλ μας στο Facebook μπορεί να κρύβει ντροπιαστικές πληροφορίες για εμάς που όλοι βλέπουν

Παράξεναfacebook

Ορισμένα σημεία του προφίλ μας στο Facebook μπορεί να περιλαμβάνουν πολύ… ντροπιαστικές πληροφορίες για εμάς, τις οποίες όλοι οι άλλοι χρήστες μπορούν να δουν.

Για παράδειγμα, οι «Αγαπημένες Φράσεις» (“Favourite Quotes”) ήταν παλαιότερα σε πρώτο πλάνο, αλλά τώρα, με τον ανασχεδιασμό που γίνεται κατά καιρούς στο σάιτ, έχουν μετακινηθεί σε σημείο λιγότερο εμφανές. Και αυτό σημαίνει ότι ίσως, μέσω αυτών, προβάλλεται μια πτυχή του εαυτού μας που ίσχυε χρόνια πριν, έχουμε παραλείψει να αλλάξουμε δημοσίως και, πιθανότατα, μας εκθέτει στους διαδικτυακούς φίλους μας.

Για να ελέγξουμε, λοιπόν, τις «Αγαπημένες Φράσεις», επιλέγουμε το εικονίδιο «Πληροφορίες» («About») και στη συνέχεια «Πληροφορίες σχετικά με εσάς» («Details about you»).

Μετά, επιλέγουμε «Αγαπημένες φράσεις» (“Favourite Quotes”) και ρίχνουμε μια ματιά σε ό,τι έχουμε … ξεχάσει γραμμένο εκεί.

Πέρα από αυτές, όμως, υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό βλέπαμε και ανανεώναμε, ενώ τώρα παραμένουν πιο «κρυμμένες» και, κατά συνέπεια, έχουμε ξεχάσει αναρτημένες. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνουμε έναν λεπτομερή έλεγχο σε όλα τα σημεία του προφίλ μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε να εκτεθούμε σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

Πηγή: womantoc.gr


Αφήστε ένα σχόλιο